Kennismaking
open dag vmbo

Ben je benieuwd naar onze school? Je bent van harte welkom om sfeer te komen proeven. Kom langs en maak kennis met onze leerlingen, vakken en docenten. Ontdek hoe we jou helpen het beste uit jezelf te halen.

Meld je hieronder aan voor een open dag of een rondleiding.

Aanmelding en toelating

Leuk dat je interesse hebt in onze school! We doen er alles aan zodat jij straks met plezier naar school gaat. Lees hier hoe je toegelaten wordt tot onze school en hoe het aanmelden in z’n werk gaat.

Toelating

Basisscholen maken van iedere leerling een (digitaal) onderwijskundig portfolio met daarin testresultaten en het advies van de basisschool. Dit advies van de basisschool is voor ons leidend. Past het onderwijs van onze vmbo-opleiding bij jou? Dan word je toegelaten tot het Insula College.

Maakt jouw basisschool geen gebruik van het systeem Onderwijs Transparant? Dan ontvangen we het portfolio graag schriftelijk. Dit kun je bij jouw basisschool opvragen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor onze school, hebben we toegang tot je onderwijskundig portfolio nodig. Zo kunnen we bekijken of ons onderwijs bij jou past. Van je basisschool ontvang je een unieke code. Deze code kun je invullen op het aanmeldformulier. Zo krijgen wij toegang tot het portfolio.

Via onderstaande button kom je bij het formulier om je aan te melden bij het Insula College vmbo. Het ingevulde formulier mag je sturen naar gyilmaz@insulacollege.nl.

Zo gaat het verder

Na je aanmelding krijg je per mail een bevestiging. Houd hiervoor ook je ongewenste mail of spambox in de gaten. Vervolgens krijg je vóór de meivakantie van onze toelatingscommissie te horen of je toegelaten wordt. Is dat het geval? Dan ontvang je vanzelf alle informatie voor een vliegende start bij ons op school.  

Activiteiten

Kennismakingslessen & Rondleidingen

We organiseren twee middagen met kennismakingslessen op woensdag 15 november of woensdag 13 december van 15:00 uur tot ongeveer 17:45 uur. We zorgen ervoor dat je tijdens deze middagen een goed beeld krijgt van onze school. Vanaf 15:00 uur is er ook de mogelijkheid om als ouders/verzorgers de school te leren kennen door middel van een rondleiding. Kom je ook? Geef je hieronder snel op!

Klik hier voor de poster met onze andere activiteiten

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Graag aangeven met hoeveel personen u hoopt te komen.

Informatieavond 

Donderdagavond 23 november van 19:00 tot 20:00 uur is er een informatieavond voor ouders en verzorgers. Vanaf 18:45 uur is de school open en staat de koffie of thee klaar. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen. Benieuwd wat het Insula College vmbo te bieden heeft? Schrijf dan vooral hieronder in!

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Graag aangeven met hoeveel personen u hoopt te komen.

Extra's

Op het Insula College vinden we het belangrijk dat je met plezier naar school gaat. Daarom organiseren we, buiten de lessen om, veel extra’s. Speciaal voor jou en je klasgenoten. Van introductiedagen en excursies tot leuke feesten.

De eerste lesweek van ieder studiejaar start je met de introductiedagen. Tijdens deze dagen maak je op een leuke manier kennis met je klasgenoten en je mentor. Nieuwe vrienden maken is een eitje zo! Tijdens het jaar neem je deel aan verschillende excursies, projecten en natuurlijk de sportdag. Speciaal voor de onderbouw organiseren we ieder jaar een kerstgala en een schoolfeest.

Eén keer per jaar gaat de hele school LOS. Voor twee dagen lang gaan al je studieboeken aan de kant en mag je leuke workshops volgen. Leer je je eigen escape room bouwen of ontwerp je liever kleding? Ontdek je een nieuwe sport of ga je een henna tattoo maken? Jij kiest! LOS staat voor Leerzaam en Leuk, Ontspannen en Samen.

Insula college vmbo online

Op onze Facebookpagina en Instagrampagina vind je actuele foto’s en nieuwtjes. En wist je dat we ook op TikTok zitten?