De school die jou ziet

Op het Insula College Leerpark (vmbo) kent bijna iedereen elkaar. Met veel persoonlijke aandacht zorgen wij er samen met jou voor dat je het beste uit jezelf haalt. 


We besteden veel aandacht aan praktijkvakken. Je leert bij ons in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Onze leerwerkplekken hebben een realistische praktijksimulatie. Van een 'echte' keuken, een bouw- of metaalbedrijf, een schoonheidssalon tot een levensecht kantoor!

Over de school

Op het Insula College Leerpark vmbo bieden we basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. We zijn een christelijke school waar iedereen welkom is. 


Samen met je mentor en docenten ga jij op zoek naar jouw niveau en jouw talenten. Met maar liefst vier profielen in onze bovenbouw heb je alle ruimte om deze talenten te ontwikkelen. Een veilige omgeving waarin je je snel thuis voelt zodat je met plezier naar school gaat, dat vinden wij belangrijk.

Uitdagend Onderwijs

Al vanaf de brugklas krijg je niet alleen de theoretische vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde, maar ook praktijkvakken als social media, beeldende vorming, muziek, techniek en lichamelijke opvoeding. Dit maakt het onderwijs op het Leerpark bijzonder uitdagend! Daarnaast krijg je in de brugklas ook het vak ‘profiel oriëntatie’, je krijgt dan lessen uit alle vier de profielen van de bovenbouw. Hierdoor krijg je veel uren praktijk en weet je welk profiel straks het best bij jou past.

Projecten

Er is bij ons bijzondere aandacht voor verdieping en ontwikkeling op het gebied van sport, kunst, cultuur en techniek. Dit doen we door projectdagen zoals:

  • Vakken techniek 
  • CKV reis
  • Biesbosch kamp
  • Breendonck
  • Efteling, Archeon, Bobbejaanland
  • Filmbezoek

Projectdag over de grens

Naast de gewone lessen zijn er projectdagen: excursies in musea en theaters en een internationale stedentrip.

Leerjaar 3 gaat naar Canterbury of een stad in Nederland.

Gymlessen en sportdagen

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid en leerprestaties. Bij ons zijn er elke week gymlessen en is er regelmatig een sportdag. 

Heb je talent voor een bepaalde sport? Dan krijg je zeker de ruimte om dat talent verder te ontwikkelen.

Veiligheid

Veiligheid in en om de school

Om jouw veiligheid te garanderen in en om schoolgebouwen, hebben de scholen in Dordrecht afspraken gemaakt met politie, Openbaar Ministerie en gemeente. Ontoelaatbare zaken melden we direct. Naast onze eigen toezichthouders is ook de wijkagent betrokken bij de veiligheid in en om onze school. We maken gebruik van videobewaking. 


We doen er alles aan om pestgedrag tegen te gaan. Ook hebben wij een anti-pestcoördinator, dhr. M. Jabaaij. Onze schoolregels en schoolveiligheidsplan maken duidelijk wat wel en niet is toegestaan.