Alles voor je toekomst

Op het Insula College Leerpark (vmbo) kent bijna iedereen elkaar. Met veel persoonlijke aandacht zorgen wij er samen met jou voor dat je het beste uit jezelf haalt. 

We besteden veel aandacht aan praktijkvakken. Onze leerwerkplekken hebben een realistische praktijksimulatie. Van een 'echte' keuken, een bouw- of metaalbedrijf en een schoonheidssalon!

Nieuw sinds 2020 is de Skillz werkplaats

Over de school

Op het Insula College Leerpark vmbo bieden we basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. We zijn een christelijke school waar iedereen welkom is. 

Samen met je mentor en docenten ga jij op zoek naar jouw niveau en jouw talenten. Met maar liefst vier profielen in onze bovenbouw heb je alle ruimte om deze talenten te ontwikkelen. Een veilige omgeving waarin je je snel thuis voelt zodat je met plezier naar school gaat, dat vinden wij belangrijk.

Uitdagend Onderwijs

Wij bieden een combinatie aan van klassikaal onderwijs en leren met een digitale methode, bijvoorbeeld Learnbeat. Binnen dit onderwijsconcept blijft ook de rol van de docent belangrijk. Deze brengt de lesstof over, motiveert en ondersteund optimaal. De leerlingen werken met een laptop, die kosteloos beschikbaar wordt gesteld door school en deze blijft op school.

Projecten

Er is bij ons bijzondere aandacht voor verdieping en ontwikkeling op het gebied van sport, kunst, cultuur en techniek. Dit doen we door projectdagen zoals:

  • Vakken techniek 
  • CKV reis
  • Efteling, Archeon, Walibi
  • Filmbezoek

Projectdag over de grens

Naast de gewone lessen zijn er projectdagen: excursies in musea en theaters en een internationale stedentrip.

Leerjaar 3 gaat naar Canterbury of een stad in Nederland.

Sport

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid en leerprestaties. Bij ons zijn er elke week gymlessen en is er regelmatig een sportdag. 

Ben jij de sportieveling die graag beweegt en sport? Lijkt een beroep als fitnesinstructeur of dansleraar je wat? Dan is de SPORT+ groep iets voor jou.

Veiligheid

Veiligheid in en om de school

Om jouw veiligheid te garanderen in en om schoolgebouwen, hebben de scholen in Dordrecht afspraken gemaakt met politie, Openbaar Ministerie en gemeente. Ontoelaatbare zaken melden we direct. Naast onze eigen toezichthouders is ook de wijkagent betrokken bij de veiligheid in en om onze school. We maken gebruik van videobewaking. 

We doen er alles aan om pestgedrag tegen te gaan. Ook hebben wij een anti-pestcoördinator, dhr. M. Jabaaij. Onze schoolregels en schoolveiligheidsplan maken duidelijk wat wel en niet is toegestaan.