Groep 7/8

Zien we jou straks ook op het Leerpark?

Zit je nu in groep 7 of 8 en heb je interesse in onze school? Je bent van harte welkom! Op onze school kent bijna iedereen elkaar. Met veel persoonlijke aandacht zorgen wij er samen met jou voor dat je het beste uit jezelf haalt. We besteden veel aandacht aan praktijkvakken. Je leert bij ons in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Op onze school krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen. Samen met je mentor en docenten ga jij op zoek naar jouw niveau en jouw talenten. Een veilige omgeving waarin je met plezier naar school gaat, dat vinden wij belangrijk!

De brugklas en de profielen

Een nieuwe school, een klas vol nieuwe gezichten en veel nieuwe leraren. Beste een beetje spannend maar heel erg leuk. Met elkaar doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je je snel bij ons thuis voelt. Al vanaf de brugklas krijg je niet alleen de theoretische vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde, maar ook praktijkvakken als social media, beeldende vorming, muziek, techniek en lichamelijke opvoeding. Dit maakt het onderwijs op het Leerpark bijzonder uitdagend! Daarnaast krijg je in de brugklas ook het vak ‘profiel oriëntatie’, je krijgt dan lessen uit alle vier de profielen van de bovenbouw. Hierdoor krijg je veel uren praktijk en weet je welk profiel straks het best bij jou past.

Kom je met ons kennismaken?

Elk jaar kun je op onze school kennismakingslessen volgen om de sfeer te proeven en kennis te maken met onze leerlingen, vakken en docenten. Verder kun je natuurlijk ook in januari onze open dag bezoeken. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen of mailen als je vragen hebt.

Begeleiding

Iedere klas heeft een eigen mentor. De mentor is voor jou heel belangrijk, je kunt er altijd terecht. Je mentor geeft studielessen en volgt jouw studieresultaten. Hij houdt ook in de gaten of je het naar je zin hebt op school. Ook als je ondersteuning nodig hebt staan er verschillende specialisten voor je klaar.

Extra's

Op het Leerpark vinden we het belangrijk dat je met plezier naar school gaat en dat je voldoende wordt uitgedaagd. We organiseren allerlei excursies en projecten. Dat begint al met leuke sportieve en culturele activiteiten tijdens de introductiedagen. Een keer per jaar gaat de hele school LOS: twee dagen lang gaan de boeken aan de kant en volgen we leuke workshops. Je kunt kiezen uit ruim 40 workshops. Wil jij kickboksen, kleding ontwerpen, een henna tattoo maken of bijvoorbeeld meer over China leren? Dat kan!